Translate

lørdag 5. april 2014

Pannekaker for diabetikere

Det er jo sånn at pannekaker ikke er det aller beste for en diabetiker å spise akkurat, men jeg har kommet fram til en god oppskrift som gjør at det går fint å spise pannekaker likevel. Den er basert på en annen oppskrift, men jeg endret den såpass mye at jeg nå kaller den min egen:-)

Energijentas pannekaker

Ingredienser 1 person

2 ss kokosmel
2ss tyttemjøl av typen teff ( brun pakke)
2ss Fiberfin
 (mel tilsammen 1 dl)
1 egg
1,5 dl valgfri melk
litt salt, omtrent 1/4 ts
Noen dråper flytende natreen
1 ts vaniljesukker
Ørlitt kardemomme etter smak (1/4 ts eller noe sånt)
revet skall av en 1/2 sitron ( godt vasket eller usprøytet) Det går også med litt sitronsaft i stedet ca 1 ss, men ikke så mye sitronsmak, men godt for det.
For mer kokossmak, ta 1 liten ss kokosolje i røren ( smeltet i kjele først).

Slik gjør du det:
Bland alt det tørre, ha så opp i melk med natreen og pisk dette sammen. Bland så opp i egg og sitron og pisk igjen og ha kokosolje opp i til slutt. Du kan også ha olje eller smeltet smør opp i røren i stedet for kokosolje. Da trenger du ikke smør/olje i stekepannen. Røren skal ha en litt mer tykkelse enn vanlig pannekakerøre, men, blir den for fast ( det skjønner du ) kan du ta opp i mer melk eventuelt vann.

Varm en stekepanne med litt olje/smør og lag små pannekaker

Innvirkning på blodsukkeret:
Jeg spiste altså opp hele denne porsjonen med rømme og syltetøy på. Nam- altså- det var godt. Og mitt blodsukker steg ikke med mer enn 2 mmol/L dvs fra 5-7 uten insulin til.
Alle meltypene har enten lavt karboinnhold eller høyt fiberinnhold, som gjør at innvirkningen på blodsukkeret blir mindre. Vil ikke anbefale at andre ikke tar insulin altså, hver kjenner seg selv best, men følg litt med og se hvordan det virker på deg.

Slik ser røren ut

Jeg lagde små pannekaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemeldinger på bloggen<3